Jurjus gaat uit van vertrek bij De Graafschap na komst De Boer

10 juni 2020 – Hidde Jurjus is komend seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in het shirt van De Graafschap te bewonderen. De doelman werd door de club gehuurd van PSV en keert in principe terug naar Eindhoven, nu hij weet dat er door de komst van Rody de Boer geen plek meer voor hem is. Hij begrijpt dat De Graafschap hem heeft aangetrokken.

Jurjus gaat uit van vertrek bij De Graafschap na komst De Boer

Jurjus koestert geen vervelende gevoelens richting De Graafschap en vindt het niet erg om verder te kijken. "Ik denk juist dat het goed is, ik heb hier zeker geen slecht gevoel over", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Met directeur Peter Hofstede heb ik veel contact gehad de afgelopen weken. Ze hebben vaak gevraagd hoe mijn situatie was en deze week opnieuw of die nog weer veranderd was. Dat is niet zo, ik kan De Graafschap geen toezeggingen doen en dus is het hun goed recht om verder te kijken."

"De trainer en Peter hebben mij alles netjes uitgelegd, ook dat ze een andere keeper op het oog hadden en ik denk dat ze met Rody de Boer een goede keeper hebben voor volgend seizoen", is hij reëel. "De Graafschap wilde de selectie snel rond maken en dat begrijp ik ook. Het had gekund dat ik volgend seizoen weer verhuurd zou worden aan De Graafschap. Ik heb alles steeds heel open gehouden, maar nu kijk ik verder." Hij heeft nog een contract voor één seizoen bij PSV en meldt zich daar op korte termijn. "Binnenkort praten we over de toekomst. Het is nog even afwachten wat ze willen. Voor mij is het prima om de voorbereiding te starten op hoog niveau."

PSV

gerelateerd