Competitieschema Eredivisie definitief

Ger
4 juli 2006, 10:16

De KNVB heeft het competitieschema voor het nieuwe voetbalseizoen dinsdag definitief vastgelegd. Sparta Rotterdam en Vitesse openen de Eredivisie op vrijdag 18 augustus. Landskampioen PSV begint op zondag 20 augustus met een thuiswedstrijd tegen NEC.

Ajax en AZ trappen op dezelfde dag eveneens af in eigen stadion. RKC Waalwijk is de eerste tegenstander van de Amsterdammers, AZ speelt tegen NAC Breda. Feyenoord begint op 20 augustus met een lastig uitduel bij FC Groningen. De streekgenoten- en rivalen Heracles Almelo en FC Twente treffen elkaar die dag ook. Het gepromoveerde Excelsior begint thuis tegen Roda JC.

De eerste topper in de eredivisie is gepland voor zondag 17 september. PSV krijgt dan bezoek van Feyenoord. De klassieker tussen Feyenoord en Ajax vindt tegelijkertijd plaats met de ontmoeting tussen AZ en PSV. Beide duels staan ingeroosterd voor zondag 22 oktober.

Ajax en PSV treffen elkaar voor het eerst op zondag 12 november in de ArenA. Zaterdag 18 november ontvangt Feyenoord AZ. Net als vorig seizoen wordt er met de kerstdagen en rond de jaarwisseling volop gevoetbald. Dinsdag 26 december, tweede kerstdag, gaat PSV op bezoek bij Feyenoord.

De laatste speelronde staat gepland voor zondag 29 april. Daarna starten de play-offwedstrijden. Zondag 27 mei vindt het allerlaatste duel plaats tussen de twee ploegen die strijden om deelname aan de voorronde van de Champions League.

De bekerfinale is flink naar voren gehaald. Dat duel vindt nu plaats op zondag 6 mei, net na de laatste speelronde en net voor de start van de play-offs.

Programma eerste speelronde:

Vrijdag 18 augustus:

Sparta Rotterdam - Vitesse

Zaterdag 19 augustus:

ADO Den Haag - SC Heerenveen

Excelsior - Roda JC

Willem II - FC Utrecht

Zondag 20 augustus:

AZ - NAC Breda

Ajax - RKC Waalwijk

FC Groningen - Feyenoord

Heracles Almelo - FC Twente

PSV - NEC

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen