USSF schrapt knielverbod bij volkslied, Van Aanholt gaat knielen

11 juni 2020, 20:08

De Amerikaanse voetbalbond USSF schrapt het feit dat spelers niet mogen knielen tijdens het volkslied. De regel werd in 2017 ingevoerd na een veelbesproken actie van voetbalster Megan Rapinoe, maar dat was een slechte zaak, stelt de federatie achteraf. Knielen is ook hetgeen wat Patrick van Aanholt bij de herstart van de Premier League zal doen.

Sinds de dood van Amerikaan George Floyd in Minneapolis wordt het knielen gezien als een krachtig gebaar tegen racisme en werd al meermaals voor wedstrijden en na doelpunten gemaakt in de voetbalwereld. De regel was in Amerika dat iedereen respect moet tonen tijdens het afspelen van een volkslied. American Football-speler Colin Kaepernick werd in 2016 nog ontslagen voor het maken van dat knielgebaar, wat in Amerika een taboe was. Dat is sinds heden dus verleden tijd.

Premier League-hervatting

Niet alleen in Amerika, ook bij de hervatting van de Premier League zullen er ongetwijfeld statements worden gemaakt in de vorm van knielen. Nederlander Van Aanholt gaat dat 'honderd procent' zeker doen, zo kondigt hij aan tegenover Sky Sports. "We hebben als wereldwijde sport een platform en dus moeten we samenkomen", aldus de linksback.

Lees ook: Van Aanholt botst op Twitter hevig met columnist Hopkins

Van Aanholt verafschuwt de dood van Floyd uiteraard, maar ziet ook positieve gevolgen. "Het is mooi om zoveel eenheid tussen zwarte en witte mensen te zien en om zoveel liefde en steun te krijgen", aldus de verdediger, die op de training met Crystal Palace ook al het knielde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen