AZ bereikt akkoord met spelers, directie en staf over loonoffer

11 juni 2020, 12:32   Bijgewerkt: 11 juni 2020, 12:37

AZ heeft als een van de laatste clubs in de Eredivisie een akkoord bereikt met de spelersgroep, technische staf en directie over het inleveren van salaris. De Alkmaarders bereikten een akkoord, waarbij het collectieve advies van de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de CBV (Coaches Betaald Voetbal) en de spelersvakbonden ProProf en VVCS werd overgenomen. De maatregel geldt zolang er gespeeld wordt zonder publiek.

Dat schrijft AZ op haar clubsite. Hoewel het dus even duurde voor er een akkoord naar buiten kwam en AZ een van de laatste clubs is in Nederland, zijn de gesprekken volgens algemeen directeur Robert Eenhoorn goed verlopen. "Iedereen snapt de noodzaak en urgentie van dit tijdelijke salarisoffer. Deze maatregelen moeten er, samen met de overweldigende steun van onze seizoenkaarthouders, voor zorgen dat we met elkaar goed uit deze complexe situatie komen. We merken dat er grote loyaliteit is richting onze club is. Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor."

Aanvoerder Teun Koopmeiners laat weten dat de selectie van AZ zich ook in deze mindere tijden verantwoordelijk voelt voor de club. "Het zijn onzekere tijden voor iedereen, van supporters tot sponsors en de mensen die werken bij AZ. Het is mooi om te zien dat alle spelers bereid zijn om de club financieel te ondersteunen", aldus de captain.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen