Feyenoord stelt Coolen aan als trainer van het O21-team

11 juni 2020, 13:59

Feyenoord heeft Rini Coolen officieel aangesteld als de nieuwe trainer voor het O21-team voor komend seizoen. De 53-jarige oefenmeester tekent een tweejarig contract in De Kuip en kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Ik ben erg blij dat ik bij Feyenoord aan de slag ga en kijk ernaar uit om in juli met de staf en spelersgroep de eerste stappen te zetten."

Dat schrijft Feyenoord op het clubkanaal. Technisch directeur Frank Arnesen is blij met de ontwikkelingen. "Met Rini halen we een zeer gelouterde trainer in huis, die veel ervaring heeft met zowel de jeugd als de wat oudere spelers. Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor het beloftenelftal in de Onder 21-competitie: hij moet de brug tussen Feyenoord Academy en Feyenoord 1 nog steviger gaan maken. In Onder 21 moeten onze toekomstige topvoetballers worden klaargestoomd voor het echte werk."

De nieuwe trainer krijgt vermoedelijk ook de taak om kampioen te worden in de O21-competitie om alsnog toe te treden tot de voetbalpiramide – waarvoor een kampioenschap vereist is. Feyenoord O21 zal dus geen opleidingsteam zijn en vooral een ploeg met spelers die in de hoofdmacht niet aan de bak komen.

Coolen was tussen 2004 en 2006 de hoofdtrainer van FC Twente en trainde ook AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Adelaide United. Daarna werkte hij in verschillende functies ook nog bij PEC Zwolle en op Aruba. Op 1 januari 2018 ging Coolen als hoofd jeugdopleiding aan de slag bij Rosenborg, waar hij later interim-trainer werd en het kampioenschap pakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen