Dortmund heeft Haaland terug, Sarri vreest blessures

11 juni 2020, 15:06

Borussia Dortmund heeft Erling Haaland terug voor het restant van de Bundesliga. De Noorse spits viel tegen Bayern München uit met een blessure, maar heeft inmiddels de groepstraining weer volledig hervat. Als er niets geks gebeurt, dan zit hij komend weekend tegen Fortuna Düsseldorf weer 'gewoon' bij de selectie.

Dat heeft trainer Lucien Favre laten weten tijdens de persconferentie. Haaland kreeg tegen Bayern München een tik op zijn knie, maar is na een ruime week rust weer vrijwel hersteld. Tot dusver scoorde de Noorse spits al tien keer in de Bundesliga. Marco Reus zal nog niet van de partij zijn. Hoewel de aanvoerder van BVB de training heeft hervat na een zware kuitblessure, kon voor hem nog geen moment van rentree worden genoemd.

Sarri vreest blessures

Haaland was niet het enige blessuregeval in de Bundesliga: in Duitsland werden meer (spier)blessures geconstateerd na de coronastop dan normaliter het geval is. Maurizio Sarri vreest dat het in Italië, waar vanaf morgen de Coppa Itallia losgaat, niet veel anders zal zijn. "Ik vrees het ergst. De spelers hebben spierkracht verloren en nu spelen we veel wedstrijden in een korte tijd", uitte de coach zijn zorgen.

"We hebben de afgelopen maanden niet eens een oefenwedstrijd kunnen spelen", zei de Italiaan voorafgaand aan het duel in de Coppa Italia. Het heenduel werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen AC Milan en dat biedt geen garanties voor de return, zeker niet in de huidige omstandigheden. "Ik ben tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. Maar dat biedt geen garantie voor deze halve finale. Het was een abnormale onderbreking. Elke speler heeft die periode anders beleefd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen