Cattermole verlaat Eredivisie: "Ik had dit nooit willen missen"

11 juni 2020, 18:30

Met elf wedstrijden voor VVV-Venlo heeft Lee Cattermole weer afscheid genomen van de Eredivisie. Ondanks zijn beperkte aantal optredens, kijkt de 32-jarige routinier tevreden terug op zijn eerste buitenlandse avontuur. "Als ik wat jonger was geweest had ik misschien wel langer in Nederland willen blijven, maar nu zijn er ook andere dingen om rekening mee te houden", aldus de Engelsman.

Cattermole was vorige zomer een van de meest verrassende Eredivisie-aanwinsten. Sinds de komst van Hans de Koning werd zijn rol beperkt. Daarnaast werd het seizoen ook nog niet afgemaakt. "Als je het seizoen uitspeelt ga je misschien nog wel praten over hoe verder te gaan, maar nu werd alles heel abrupt afgebroken. En ik zat zelf om eerlijk te zijn ook wel met één jaar in mijn hoofd", zegt Cattermole tegen Voetbal International. "Mijn vrouw heeft ook een carrière. Ze kwam met me mee naar Nederland en we hadden hier vier tot vijf maanden samen, maar het was moeilijk voor haar. Dat moet ik ook respecteren. Als ik wat jonger was geweest had ik misschien wel langer in Nederland willen blijven, maar nu zijn er ook andere dingen om rekening mee te houden."

Onder De Koning kwam Cattermole de laatste zes wedstrijden al niet meer in actie. "Ik ben tevreden over wat ik de club heb kunnen geven, maar op het veld had ik wel graag wat meer laten zien. Die knieblessure die ik opliep was erg vervelend en ik denk ook dat het me had geholpen als ik de voorbereiding had kunnen meedraaien. Voor mijn gevoel heb ik nu nooit op honderd procent gezeten. Na tien jaar bij Sunderland te hebben gespeeld wist ik dat het moeilijk zou worden bij een andere club in een ander land. Ik stapte er blind in en probeerde het zo goed mogelijk te doen, maar ik wist vooraf weinig van de Eredivisie en van de club. Met een voorbereiding zou dat misschien beter zijn geweest. Ik neem meer mee van de hele ervaring dan wat ik heb laten zien op het veld, maar had dit nooit willen missen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen