De Jong helpt Sevilla in zadel voor verdiende derbyzege op Betis

12 juni 2020, 00:06

Luuk de Jong heeft Sevilla op weg geholpen naar een terechte derbyzege op Real Betis (2-0). De spits versierde in de tweede helft een penalty en daarmee bracht hij zijn ploeg op het juiste spoor voor de perfecte competitiehervatting in Spanje. De absolute hoofdrol werd opgeëist door Lucas Ocampos. Hij benutte de strafschop en leidde de 2-0 magnifiek in.

In het lege Estadio Ramón Sánchez Pizjuán domineerde Sevilla vanaf het beginsignaal. Het elftal van Julen Lopetegui trof een heel matte stadsgenoot, dat pas na een dik uur spelen zijn eerste serieuze kans creëerde. Sevilla daarentegen kreeg voor rust al diverse goede mogelijkheden voor de openingstreffer. Onder meer De Jong was dichtbij, maar ging een kopbal van de voormalig PSV'er net naast.

Desondanks bleven doelpunten uit voor Sevilla. De thuisploeg hield na rust de touwtjes stevig in handen en resulteerde het overwicht dit keer wel in treffers. De Jong verdiende vroeg in de tweede helft een strafschop nadat Marc Bartra hem in de rug duwde. Scheidsrechter Antonio Mateu wees resoluut naar de stip en werd ook gesteund door de videoscheidsrechter, die de overtreding van Bartra nog wel uitgebreid bestudeerde. Voor Ocampos was het een koud kunstje om het buitenkansje te benutten.

Zes minuten later had Ocampos ook een hoofdrol in de beslissing van de derby. De uitblinker verlengde een hoekschop subliem met zijn hak en kopte Fernando de bal achter doelman Joel Robles. Het resterende half uur benutte Lopetegui om zijn vijf wisselmogelijkheden te benutten en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Heel lang kan Sevilla niet genieten van de derbyzege, want maandag wacht de uitwedstrijd tegen Levante.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen