De Jong blij met Suárez: "Speler van wereldklasse"

12 juni 2020, 08:17

Frenkie de Jong ziet bij de herstart van de Primera Division een belangrijke rol weggelegd voor Luis Suárez. De aanvaller kan door de coronacrisis toch nog in actie komen dit seizoen voor de Catalanen en de Nederlandse middenvelder is daar blij mee. "Hij is misschien wel de beste spits ter wereld als je kijkt naar goals en assists."

Dat vertelt De Jong tegenover het persbureau AFP. De Jong zegt heel blij te zijn met de inzetbaarheid van Suárez. "Luis maakte tijdens de training een hele fitte indruk. Hij is klaar om te spelen. Zijn invloed wordt onderschat, vind ik. Kijk eens naar de statistieken", aldus de Nederlander. "Suárez is altijd een speler van wereldklasse geweest. Daar twijfelt niemand over."

Met de spits in het elftal is FC Barcelona steeds sterker aan het worden, denkt De Jong. "We zijn groeiende en hoop dat we de eerste plaats in La Liga kunnen vasthouden." Dat wordt wel een zwaar karwei met een ontzettend druk programma in het restant van het seizoen. "Dit is nog nooit voorgekomen in het voetbal. We gaan elke drie dagen wedstrijden spelen, dat wordt zwaar."

De Catalanen hervatten zaterdagavond 22.00 uur met een uitwedstrijd tegen Real Mallorca. De voorsprong op concurrent Real Madrid, dat een dag later Eibar ontvangt, is slechts één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen