Bakkati rondt formaliteiten af: Arnesen vindt vertrek jammer

12 juni 2020, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Said Bakkati heeft zijn overgang naar FC Cincinnati vrijdag definitief afgerond. Het was al langer bekend dat de assistent van de Rotterdammers met Jaap Stam mee gaat naar Amerika, maar inmiddels zijn de formaliteiten met Feyenoord afgerond. In De Kuip balen ze nog wel altijd van het vertrek van Bakkati.

"Hij is een jonge maar erg talentvolle trainer die erg goed bij ons en de spelers paste", aldus technisch directeur Frank Arnesen. "We hadden hem graag in onze eigen gelederen gehouden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we hem heel veel succes wensen in de Verenigde Staten."

Hij was sinds de zomer van 2019 werkzaam bij Feyenoord als assistent-trainer, eerst onder Jaap Stam en later onder Dick Advocaat. De bedoeling was dat hij ook volgend seizoen een voorname rol ging spelen in de technische staf van de Rotterdammers, maar nadat hij hoorde dat er op langere termijn geen plaats meer voor hem was bij Feyenoord, besloot hij toch met Stam mee te gaan. Zodra Dirk Kuyt wordt aangesteld als hoofdtrainer, zou hij namelijk moeten vertrekken.

Lees ook: Bakkati kon het pad van Stam volgen door clausule in contract

Zelf heeft hij een goed gevoel overgehouden aan zijn tijd in De Kuip. "Feyenoord is een prachtige club. Ik heb hier met heel veel fijne mensen samen kunnen werken, van onder tot boven in de organisatie", aldus Bakkati. "Dat is toch iets speciaals. En natuurlijk het fantastische legioen. Ik ben er trots op dat ik in De Kuip heb mogen werken, ten overstaan van al die trouwe supporters. Ik heb best veel clubs gehad, maar ik vertrek hier als een echte Feyenoorder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen