Gutiérrez wil belofte inlossen: "Hard vechten voor mijn plek"

12 juni 2020, 19:43

Érick Gutiérrez heeft bij vlagen aardige dingen laten zien bij PSV, maar heeft over het algemeen nog niet genoeg kunnen overtuigen. De 24-jarige Mexicaan hoopt komend seizoen onder de nieuwe trainer Roger Schmidt tot wasdom te kunnen. In het afgelopen seizoen was hij in 26 duels actief in de Eredivisie.

Het gaat goed met de Mexicaanse middenvelder, vertelt hij aan PSV.nl. "Ik voel me goed, we hebben een maand hard getraind zodat we niet te veel voetbalritme verliezen. Nu de laatste training is geweest, gaan we even genieten van de vakantie. Ik ga een maandje lekker naar huis om daarna vol goede moed op naar een nieuw seizoen te gaan", zegt de spelmaker.

Hij heeft nog een verbintenis tot 2023 bij PSV en dus wordt het tijd om te vlammen. "Ik speelde niet zoals ik wil of kan en ik heb te weinig minuten gemaakt. De nieuwe trainer biedt nieuwe kansen. Ik ga hard vechten voor mijn plek." Hij denkt dat de komst van Roger Schmidt goed nieuws kan zijn. "Ik hoop het. Waarschijnlijk gaan we iets aanvallender spelen en dat bevalt me wel. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om hem te overtuigen. Ik denk nog altijd dat ik de club veel kan geven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen