Suarez is erbij tegen Mallorca: "Hij is fit genoeg om te starten"

12 juni 2020, 21:02   Bijgewerkt: 12 juni 2020, 21:25

Zoals verwacht heeft Luis Suarez de hervatting van La Liga gehaald. De spits uit Uruguay sukkelde maandenlang met blessureleed, maar is op tijd hersteld en zit bij de selectie voor het duel met Real Mallorca van zaterdag. Dat heeft trainer Quique Setién bevestigd.

"Hij is fit genoeg om te starten", sprak de Spaanse coach vrijdag. "Ik denk niet dat hij een hele wedstrijd kan volmaken, maar het ziet er goed uit. Het is logisch dat hij na vijf maanden wat wedstrijden nodig heeft om de beste Suárez te worden. Dat zal even duren."

Barcelona heeft maanden niet gespeeld en dus is het de vraag hoe het team zaterdag voor de dag zal komen. "We gaan zien hoe het uitpakt, maar mijn spelers luisteren naar hun lichaam en weten hoe ze moeten doseren. Als er een risico is, zal een speler dat laten weten. Ik vertrouw ze, ze hebben zichzelf onder controle. We hebben veel keuze in de breedte van de selectie."

Barcelona staat bovenaan in La Liga, met twee punten meer dan Real Madrid. Het duel op Mallorca begint zaterdag om 22.00 uur.

Lees ook: De Jong blij met Suárez: "Speler van wereldklasse"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen