Fenerbahçe komt met de schrik vrij bij Turkse hervatting

12 juni 2020, 22:48   Bijgewerkt: 13 juni 2020, 19:09

De Turkse hervatting pakte voor Fenerbahçe vrijdagavond bijna verkeerd uit. De ploeg uit Istanbul won met de hakken over de sloot met 2-1 van Kayserispor, de nummer laatst van de competitie. Kort voor tijd stond de ploeg nog verrassend op achterstand.

Het werd voor Fenerbahçe een avond om snel te vergeten. Al na een kwartier kreeg Ozan Tufan een directe rode kaart voor een harde charge en het bleek de aanzet voor een lastige wedstrijd voor de thuisploeg. Dat werd het zeker toen Bernard Mensah kort na rust de 0-1 maakte. Pas in de slotfase kwam Fenerbahçe langszij tegen de ploeg van Ben Rienstra, die negentig minuten op het veld stond. Ferdi Kadioglu was basisklant bij Fenerbahçe, maar hij werd na een uur gewisseld.

Vedat Muriqi benutte in de 87ste minuut een penalty en een minuut later hielp middenvelder Luiz Gustavo de nummer zeven van het klassement aan de overwinning: 2-1.