Juventus ondanks misser Ronaldo via Milan naar de bekerfinale

12 juni 2020, 23:17

Juventus heeft in het eerste duel na de coronastop niet kunnen overtuigen, maar is er wel in geslaagd om de finale van de Coppa Italia te bereiken. De sterrenformatie uit Turijn was sterker dan AC Milan, maar kwam mede door een gemiste penalty van Cristiano Ronaldo niet tot scoren. De 0-0 was genoeg na de 1-1 remise in het vorige duel van de halve finale.

Bij Juventus stond Matthijs de Ligt in de basis. Hij kreeg niet te maken met Zlatan Ibrahimovic, omdat de Zweed afwezig was. De Nederlander speelde een prima wedstrijd en kreeg met zijn ploeg na een kwartier de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een ongelukkige handsbal van Andrea Conti kreeg Juventus een strafschop. Een mooie klus voor Cristiano Ronaldo, die de bal echter tegen de paal schoot. Hij miste voor het eerst sinds januari 2019 een strafschop voor Juventus, De Portugese ster speelde vanavond sowieso zwaar ondermaats.

Na die gemiste penalty was het gevaar nog niet geweken voor Milan. De ploeg kreeg de bal weg, maar vervolgens liet spits Ante Rebic zich gaan. Met een soort Nigel de Jong-tackle kwam hij veel te hoog invliegen op Danilo, die door de botsing met de Kroatische schoen tegen de vlakte stortte. De arbiter gaf Rebic een directe rode kaart, waardoor Milan niet veel meer kon dan terugplooien.

Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Voor De Ligt betekende het wegvallen van een tegenstander dat zijn taken vervolgens beperkt werden. Hij kwam niet verder dan het rustig opbouwen, al was hij in de tweede helft nog even dicht bij een goal. De Nederlander dacht een hoge voorzet binnen te kunnen koppen, maar Simon Kjaer ruimde net op tijd op. Verdedigend kwam hij niet in de problemen. Juventus gaat door de remise door naar de finale, die woensdag al wordt gespeeld.

Daarin wacht een ontmoeting met Napoli of Internazionale. Die ploegen spelen zaterdag tegen elkaar in Napels. Napoli verdedigt een 0-1 voorsprong. Juventus hoopt dit seizoen de beker te winnen en als dat lukt heeft de topclub vijf van de laatste zes bekertoernooien op zijn naam geschreven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen