Jonk professionaliseert Volendam: "Wij willen naar de Eredivisie"

12 juni 2020, 23:32

FC Volendam stond derde in het niet afgemaakte Eerste Divisie-seizoen en deed eigenlijk het hele jaar bovenin mee. De Noord-Hollanders hebben onder Wim Jonk een mooie groei doorgemaakt en willen doorstoten. De trainer hoopt de komende jaren verder te groeien.

Jonk tekende onlangs een nieuw contract bij Volendam en is bezig om de club omhoog te stuwen. Voor de club is de samenwerking met amateurclub RKAV Volendam een voorbeeld van hoe er gegroeid kan worden. "We willen op termijn naar Eredivisie. Dan moet bepaalde normen hanteren", legt Jonk uit aan NH Sport. "Nu is het zo dat weinig Volendammer jongens in de jeugdelftallen spelen. Wij hebben het geluk dat we hier in een dorp zitten waar nog steeds ontzettend veel kinderen beginnen met voetballen. Volgens mij moet daar veel meer uit te halen zijn."

Vrijdag werden er bij Volendam prijzen uitgereikt. Francesco Antonucci werd verkozen tot Speler van het Jaar en Micky van de Ven tot werd Talent van het Jaar. "Franco is met zijn goals en assists de laatste tien à twaalf wedstrijden ontzettend doorslaggevend geweest. En Micky kwam natuurlijk van Jong Volendam ineens in de basiself en die heeft het fantastisch ingevuld allemaal", zegt Jonk, die hoopt dat Antonucci ook komend seizoen gehuurd kan worden van AS Monaco.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen