Valencia geeft met Cillessen zege in 97ste minuut weg

13 juni 2020, 00:09   Bijgewerkt: 13 juni 2020, 00:14

Ook voor Valencia is La Liga weer begonnen en de hervatting is niet goed verlopen voor de boeg uit de Sinaasappelstad. Het was niet zo dat Valencia echt overtuigde, maar leek wel te gaan winnen van stadsgenoot Levante. Rodrigo zette de thuisploeg laat op voorsprong, maar de bezoekers kwamen toch nog langszij.

Bij Valencia stond Jasper Cillessen in de basis. De goalie zat tijdens de laatste duels van Valencia op de bank. Voor de coronastop werd de voorkeur gegeven aan Jaume Domenech, die onder andere in de Champions League-duels met Atalanta Bergamo onder de lat staat. Vrijdag mocht Cillessen, die tot dusver zestien La Liga-duels keepte voor de ploeg, het weer laten zien.

Voorin was het moeizaam van de kant van Valencia. De thuisploeg was zoals verwacht beter dan de nummer dertien van La Liga, maar creëerde weinig kansen. Voor rust was Carlos Soler het gevaarlijkst, maar zijn inzet knalde tegen de lat. In de tweede helft leek er eveneens niet gescoord te gaan worden, totdat er in de slotfase ineens twee goals vielen. Goudhaantje Rodrigo leek de derby in de 89ste minuut te beslissen, door vrij raak te schieten. Levante speelde toen al enige tijd met tien man door een rode kaart van Roger, maar sloeg toch nog toe. Mouctar Diakhaby beging een overtreding op Rúben Vezo en na ingrijpen van de VAR werd er een penalty toegekend. Mesero verschalkte Cillessen en scoorde de 1-1. Die was gezien het spelbeeld niet eens onverdiend te noemen.