'AS Roma en Arsenal denken aan ruildeal met Kluivert'

13 juni 2020, 13:07

Justin Kluivert is in Italië weer opgedoken in het geruchtencircuit. Niet voor het eerst wordt de aanvaller van AS Roma in verband gebracht met een ruildeal. Deze keer zou de 21-jarige oud-Ajacied de stap naar Arsenal kunnen maken, zodat Roma Henrikh Mkhitaryan definitief vast kan leggen. Een dergelijke constructie levert ook Ajax centen op.

Volgens La Gazzetta dello Sport hebben Roma en Arsenal daarover gesproken. Dat Mino Raiola van beide spelers de belangen behartigt, is geen onbelangrijk detail. Van een ruildeal met gesloten beursen is geen sprake. Mkhitaryan, die dit seizoen al op huurbasis in Rome speelt, moet tussen de 12 en 14 miljoen euro kosten. Aan Kluivert hangt een prijskaartje van 35 á 40 miljoen.

Op die manier ontvangt ook Ajax nog een deel van de transfersom. Toen Kluivert twee jaar geleden de Amsterdamse club voor 17,25 miljoen euro verliet voor Roma, bedong Ajax een doorverkooppercentage van tien procent. Al met al blijft voor Roma bij deze constructie de balans positief.

Vorige maand werd Kluivert ook al in verband gebracht mee een vertrek. Destijds werd hij genoemd in een ruildeal met Moise Kean (Everton) en dook zijn naam op bij Fiorentina.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen