Oranje boven: Klaassen, Weghorst én Dost trefzeker

13 juni 2020, 17:40   Bijgewerkt: 13 juni 2020, 20:31

Werder Bremen heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan door SC Paderborn met 1-5 te verslaan. Davy Klaassen nam zijn team bij de hand door twee keer te scoren. Wout Weghorst was namens VfL Wolfsburg eveneens tweemaal trefzeker. Zijn goals leverden Die Wölfe slechts een punt op tegen SC Freiburg (2-2). Bas Dost had met een goal een aandeel in de 1-4 zege van Eintracht Frankfurt op Hertha BSC.

SC Paderborn - Werder Bremen 1-5

Het was zaterdag erop of eronder voor Werder Bremen. Om het gat naar boven te verkleinen, volstond alleen de winst voor de nummer zeventien van de Bundesliga. Al na een helft spelen had de club van trainer Florian Kohfeldt de zege binnen tegen hekkensluiter SC Paderborn, dat komend seizoen waarschijnlijk weer op het tweede Duitse niveau actief is.

Na een kleine twintig minuten spelen had Milot Rashica (oud-Vitesse) Werder Bremen op een 0-1 voorsprong moeten zetten. Zijn strafschop werd echter gekeerd door de doelman van de thuisclub. De 0-1 viel kort daarna alsnog. Met een knappe kopbal opende Klaassen de score. Voor rust sloegen de bezoekers alsnog tweemaal toe. Eerste verdubbelde Yuya Osaka de marge, daarna schoot Klaassen zijn tweede van de middag binnen.

Maximilian Eggestein gooide na een uur de wedstrijd definitief in het slot door de 0-4 te maken. De thuisploeg kwam nog terug tot 1-4, maar dat deerde Werder Bremen niet. In blessuretijd werd bracht Niclas Fuellkrug de marge weer terug naar vier goals. De ploeg van Klaassen blijft steken op de zeventiende plaats, maar heeft nu evenveel punten als Fortuna Düsseldorf. De nummers zeventien en achttien van de Bundesliga degraderen direct, de nummer zestien gaat de play-offs in.

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2-2

Klaassen was niet de enige Nederlander die zaterdag twee keer scoorde in de Bundesliga. Ook Weghorst prikte er twee binnen. Na een kwartier opende hij de score tegen SC Freiburg door op aangeven van Renato Steffen de bal beheerst binnen te schieten. Ruim tien minuten later maakte hij ook zijn tweede van de middag. Het doelpunt kwam op curieuze wijze tot stand.

Wolfsburg heeft door het gelijkspel de zesde plaats iets steviger in handen. Zelfs als Die Wölfe in de laatste drie speelrondes nog een plekje zakken, dan gaan ze volgend seizoen Europa in.

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1-4

Ook Dost was zaterdag trefzeker in de Bundesliga. Hij startte in de basis bij Eintracht Frankfurt en maakte na vijftig minuten de 1-1 tegen Hertha BSC. Voor rust was de club uit Berlijn via Krzysztof Piatek op 1-0 gekomen. Omdat Dedryck Boyata aan het einde van de eerste helft met een directe rode kaart werd weggestuurd, speelde de thuisploeg in het tweede bedrijf met een man meer. Na de goal van Dost sleepte Eintracht via André Silva (prachtige hakbal), Evan N'Dicka en Stefan Ilsanker de zege binnen. De club uit Frankfurt is door de zege zo goed als zeker van lijfsbehoud.

Overige uitslag:

FC Köln - Union Berlin 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen