Bayern heeft mede dankzij scorende Zirkzee titel bijna binnen

13 juni 2020, 20:29

Bayern München heeft een volgende stap richting de landstitel gezet door Borussia Mönchengladbach te verslaan. Mede door een doelpunt van Joshua Zirkzee boekte Der Rekordmeister zaterdagavond een 2-1 zege. De club uit Zuid-Duitsland heeft nog maar één zege nodig om de titelstrijd te beslissen. Dinsdag speelt de Duitse koploper de kampioenswedstrijd tegen Werder Bremen.

Zirkzee startte in de basis omdat Robert Lewandowski en Thomas Müller een schorsing moesten uitzitten. De negentienjarige Nederlandse spits speelde een onopvallende wedstrijd, maar nam halverwege de eerste helft wel het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Een slechte trap van Mönchengladbach-doelman Yann Sommer kwam terecht bij Zirkzee, die beheerst de bal in het lege doel schoot.

Vlak voor de 1-0 leek het goed gestarte Borussia Mönchengladbach de score te openen. Jonas Hofmann verschalkte doelman Manuel Neuer, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt van de Duitse middenvelder afgekeurd vanwege buitenspel. Toen Benjamin Pavard tien minuten na het doelpunt van Zirkzee zijn eigen doelman verschalkte, telde het doelpunt wel.

Voor Zirkzee zat na ruim 75 minuten de wedstrijd erop. Hij werd vervangen door Kwasi Wriedt, volgend seizoen speler van Willem II. Met de Tilburgse zomeraanwinst in het veld trok Der Rekordmeister de wedstrijd naar zich toe. Een paar minuten voor tijd maakte Leon Goretzka het winnende doelpunt op aangeven van Pavard. Van dichtbij tikte de Duitse middenvelder de 2-1 binnen.

Bayern München kan dinsdag de titelstrijd beslissen. Als er dan op bezoek bij het Werder Bremen van Davy Klaassen wordt gewonnen, dan is de achtste landstitel op rij een feit.