Marsman wil Bijlow uit het doel verdrijven bij Feyenoord

14 juni 2020, 10:03

Nick Marsman legt zich niet neer bij een reserverol bij Feyenoord. De tweede keeper gaat de strijd aan met eerste doelman Justin Bijlow en hoopt hem onder de lat te kunnen verdrijven. Vorig seizoen kwam Marsman vier keer in actie voor Feyenoord en dat smaakte naar meer.

De 29-jarige keeper is in principe stand-in van Bijlow, maar neemt daar geen genoegen mee. "Ik ga altijd de strijd aan met Justin en dat weet hij ook. Hij heeft het heel goed gedaan. Dat heeft iedereen gezien. Het is aan mij om hem het zo moeilijk mogelijk te maken. Daar wordt hij denk ik ook beter van. We zijn goed bezig om het uiterste uit elkaar te halen", vertelt de doelman aan RTV Rijnmond. Hij kwam vorig jaar over van FC Utrecht en schoof door het vertrek van Kenneth Vermeer op in de pikorde.

In Nederland zit er voor spelers voorlopig niets anders op dan trainen in een aangepaste vorm. "Het voetbal waar je het echt voor doet, de partijvorm en de duels, mag niet. Het is een beetje behelpen. Het is conditioneel fit blijven", zegt Marsman. "Dat is niet leuk en haal je niet je voldoening uit. Maar het raakt iedereen, dus ook ons. Wij moeten ook compenseren. Het is fit blijven en als we weer mogen, dan moet we er voor gaan."

Dat er in landen als Duitsland, Italië en Spanje wel wordt gespeeld, maakt het vervelend voor de Nederlandse spelers. "Dat is wel zuur om te zien. Maar we begonnen in groepjes van twee en dat is nu al een groepje van tien. We kunnen alweer meer schieten op goal. Je gaat het alleen maar meer waarderen, denk ik. Dat zal straks ook zijn als we straks weer met publiek mogen spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen