Amnesty vraagt bonden en clubs stelling te nemen tegen Qatar

14 juni 2020, 12:15

Het is teleurstellend dat er vanuit de voetbalwereld nauwelijks kritische geluiden klinken over de situatie van Qatar. Dat vindt Amnesty International. Woordvoerder Regina Spöttl is van mening dat er veel kritisch gekeken moet worden naar de situatie in Qatar en dat er ook weerstand moet komen tegen het land.

Qatar is de organisator van het WK 2022. Het toernooi is al vaak in opspraak geraakt vanwege het schenden van de mensenrechten bij onder meer het bouwen van de stadions. "Er is op dit moment nog weinig beweging en dat moet veranderen", stelt Spöttl namens Amnesty in de Süddeutsche Zeitung. In Qatar wachten ongeveer honderd arbeiders die bezig zijn met de bouw van de WK-stadions, al maanden op hun loon.

De organisatie vindt het vreemd dat het WK in dat land wordt georganiseerd. "Een groot sportevenement zoals het WK kan niet plaatsvinden over de rug van twee miljoen arbeidsmigranten. We hebben natuurlijk met de FIFA gesproken, evenals met diverse clubs die banden hebben met Qatar, zoals Bayern."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen