Atlético speelt weer gelijk en moet vrezen voor missen CL-voetbal

14 juni 2020, 16:06   Bijgewerkt: 14 juni 2020, 16:12

Liverpool - Atlético Madrid (2-3) was in maart de laatste Europese topwedstrijd die werd gespeeld. Atlético won zeer knap en staat zodoende in de kwartfinales van de Champions League, maar moet serieus vrezen dat het er komend seizoen niet bij is. De ploeg van Diego Simeone kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Athletic de Bilbao en staat zesde.

In Spanje plaatsen de eerste vier teams zich voor de Champions League, maar het is zeer de vraag of de hoofdstedelingen dat gaan halen. Zondag bleek bij de hervatting van La Liga maar weer hoe wisselvallig de ploeg is. Er werd slecht begonnen aan het duel met Bilbao en dus was het terecht dat de ploeg op achterstand kwam. Iker Muniain schoot na een ruim halfuur knap raak. Hij verschalkte Jan Oblak, die kort daarvoor nog een knappe redding in huis had, met de buitenkant van de voet.

Lang duurde de voorsprong niet, aangezien de stand twee minuten later weer in evenwicht werd gebracht. Diego Costa was het eindstand van een sterke aanval van Atlético. Koke stak de spits weg met een slim balletje en de aanvaller faalde niet. Hij maakte zijn derde goal van het seizoen. In de tweede helft was Atlético de betere ploeg, maar tot een zege leidde dat niet. Invaller Santiago Arias kreeg de grootste kans, maar schoot een rebound niet zuiver in.

Atlético blijft de nummer zes van het klassement, met evenveel punten als Getafe en Real Sociedad. Sociedad speelt vanavond thuis tegen Osasuna en kan dus oplopen. De remise van Atlético in San Mamés is alweer het derde gelijkspel op rij voor de ploeg. Bovendien heeft het al vijf uitduels op rij niet meer gewonnen.