Degradatiezorgen Bruma, Boëtius en St. Juste nemen toe

14 juni 2020, 17:28   Bijgewerkt: 14 juni 2020, 19:12

FSV Mainz 05 heeft zichzelf zondagmiddag geen goede dienst bewezen in de strijd tegen degradatie. De club van Jeffrey Bruma, Jean-Paul Boëtius en Jerry St. Juste verloor met 0-1 van directe concurrent FC Augsburg en blijft daardoor steken op vijftiende plaats, met drie punten meer dan Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen. Augsburg is door de zege bijna zeker van lijfsbehoud.

Van de drie Mainz-Nederlanders had alleen St. Juste een basisplaats. Bruma maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie en Boëtius kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen. De oud-Feyenoorder viel niet onverdienstelijk in. Bij Augsburg was er een basisplaats voor Jeffrey Gouweleew. Met Taiwo Awoniyi (oud-NEC) stond er nog een speler op het veld met een Eredivisie-verleden. Hij liep in de eerste helft een vervelende hoofdblessure op en werd per brancard van het veld gedragen.

Op dat moment leidde Augsburg met 0-1. De bezoekers waren bijna direct na het eerste fluitsignaal op voorsprong gekomen door een doelpunt van Florian Niederlechner. Al vallend opende de Duitse aanvaller de score. In een weinig vermakelijk wedstrijd creëerde Mainz voldoende mogelijkheden om langszij te komen, maar de thuisploeg had het vizier niet op scherp staan.

Mainz zal de komende drie speelrondes alle zeilen moeten bijzetten om Fortuna Düsseldorf en Werder Bremen onder zich te houden. De club van trainer Achim Beierlorzer speelt nog tegen Borussia Dortmund (uit), Werder Bremen (thuis) en Bayer Leverkusen (uit).