Real Madrid maakt bij herstart geen fout en blijft in spoor Barça

14 juni 2020, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In navolging van FC Barcelona heeft ook Real Madrid geen fout gemaakt bij de herstart van La Liga. De Madrileense titelkandidaat had zondagavond aan één goede helft genoeg tegen Eibar. Het team van trainer Zinedine Zidane sloeg voor rust drie keer toe en haalde daarna de voet van het gaspedaal. De bezoekers deden in het tweede bedrijf nog wat terug, waardoor het duel in 3-1 eindigde.

Het Estadio Alfredo Di Stéfano was het decor van de wedstrijd tussen Real Madrid en Eibar. De Koninklijke speelt de laatste wedstrijden van het seizoen op trainingscomplex Valdebebas omdat het Santiago Bernabéu wordt gerenoveerd. Het eerste doelpunt in het kleine stadion werd zondagavond al snel gemaakt. Na een paar minuten opende Toni Kroos met een fraaie trap in de verre kruising de score.

Sergio Ramos gaf na een halfuur het doelpunt van Kroos een vervolg. De captain van de Madrilenen zette zelf de aanval op en ontving de bal voor het doel weer. Voor Ramos was het vervolgens een koud kunstje om de 2-0 te maken. Eden Hazard gaf de verdediger de niet te missen kans. De Belgische aanvaller maakte als basisspeler zijn rentree na in februari geblesseerd te zijn geraakt. Tijdens de coronastop herstelde hij.

Nog voor rust besliste de thuisploeg de wedstrijd. Met een schot in de lange hoek zette Marcelo de 3-0 op het scorebord. De Braziliaan vierde zijn goal door te knielen, een teken van steun voor de strijd tegen racisme. In de tweede helft was de scherpte eraf bij Real Madrid en kwam Eibar veel beter voor de dag. De bezoekers kwamen na een uur via Bigas terug tot 3-1 en gingen op zoek naar meer, maar Thibaut Courtois hoefde niet nogmaals de bal uit het net te vissen.

Real Madrid nadert FC Barcelona door de zege op Eibar weer tot twee punten. De Madrilenen treden donderdag aan tegen Valencia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen