Van Ginkel speelde al twee jaar niet: "Mooi spelletje"

15 juni 2020, 08:04

Op 6 mei 2018 speelde Marco van Ginkel zijn laatste officiële wedstrijd in het profvoetbal. Destijds deed hij dat in dienst van PSV. De middenvelder van Chelsea werd getroffen door een zware knieblessure, waar hij inmiddels van is hersteld. Hij hoopt dit seizoen nog in actie te komen voor de Londenaren en weet ook dat de club zijn aflopende contract wil verlengen.

Zwaar blessureleed trof de middenvelder, maar van opgeven wil hij niets weten. "Het is zo'n ontzettend mooi spelletje", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Het is nog niet voorbij. De vooruitzichten zijn nu heel goed. Ik heb keihard gewerkt om terug te komen en kan vier, vijf trainingen per week inmiddels goed aan. Bijna was ik in maart toe aan meedoen met de groep en mocht ik in trainingen de duels in, maar toen greep corona om zich heen. Misschien kan ik deze zomer toch nog een paar keer in een wedstrijd in actie komen", is hij hoopvol. Het Premier League-seizoen wordt deze week hervat.

Ondanks dat de periode van blessureleed zwaar voor hem was, is hij altijd strijdbaar gebleven. "Mijn zaakwaarnemer Karel Jansen is met de club in gesprek over een nieuw contract. Met dat teken van vertrouwen van Chelsea ben ik heel erg blij. Het is niet niks dat een club je na zo'n lange blessureperiode in in deze onzekere tijd probeert te behouden. Kennelijk zien ze nog steeds iets in me, al moeten we er dus nog wel uitkomen. Lukt dat, dan verwacht ik op korte termijn bij Chelsea onder 23 mijn rentree te kunnen maken. En anders ben ik in de zomer transfervrij en kijken we verder. Met Karel werk ik al mijn hele carrière en hij heeft me altijd uitstekend begeleid, dus ook nu gaan we samen de goede richting kiezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen