Italiaanse bekerfinale op scherp: "Sarri is een verrader"

15 juni 2020, 12:06   Bijgewerkt: 15 juni 2020, 14:53

De bekerfinale van woensdag tussen Napoli en Juventus belooft spektakel te worden. Niet alleen omdat er twee uitstekende ploegen tegenover elkaar staan, maar ook omdat Maurizio Sarri het op gaat nemen tegen zijn oude club. Van een warm weerzien zal geen sprake zijn: de trainer van Juventus wordt door Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis als 'verrader' bestempeld.

De altijd uitgesproken De Laurentiis heeft een bloedhekel aan Sarri, omdat hij er in 2018 voor koos om naar Chelsea te gaan. Eerder had hij nog eeuwige trouw beloofd aan Napoli, waar hij vanaf 2015 enkele goede jaren kende. De relatie tussen de coach en de preses was uitstekend, totdat Sarri hem verzocht om mee te werken aan een overstap naar Chelsea.

Dat zit De Laurentiis nog altijd niet lekker. "Hij is mijn historische erfvijand", zegt De Laurentiis met gevoel voor drama tegen Corriere dello Sport. De excentrieke voorzitter zet daarmee de verhoudingen voor de finale van woensdag op scherp. "Hij is een verrader. Hij maakte me boos door zijn vieze drang naar geld. Hij forceerde een vertrek terwijl hij nog een contract had voor twee seizoenen."

Voordat de interesse van Chelsea opkwam, was de verhouding tussen beide mannen prima. Daarna ging het mis. Met name de manier waarop Sarri zich naar de uitgang bewoog, zint De Laurentiis niet. "In februari nodigde hij me toen uit voor een lunch in Toscane. Hij vertelde toen niets over dat hij weg wilde en wachtte daarmee tot de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarmee creëerde hij grote onzekerheden binnen de club."

Feit is dat Napoli goed presteerde onder Sarri en het vervolgens onder zijn opvolger Carlo Ancelotti heel moeilijk kreeg. Toch wil De Laurentiis de huidige coach van Juventus niet teveel eer geven. "Drie onvergetelijke seizoenen? Niet alleen de trainer, maar ook de mensen in de club zijn belangrijk", zegt de preses, die zichzelf wel de credits wil geven voor de opkomst van Napoli. "Wie heeft Cavani gehaald? Ik. En Mazzarri? Ik. Hoe zit het met Benítez? Ik. En Higuaín? En Sarri zelf? Ik koos voor hem, terwijl de hele stad was beplakt met pamfletten tegen mij."

Napoli en Juventus staan woensdagavond tegenover elkaar in de eindstrijd van de Coppa Italia in Rome.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen