FC Groningen wilde door met Asoro, maar licht optie toch niet

15 juni 2020 – FC Groningen wilde Joel Asoro graag nog een jaar huren van Swansea City, maar dat bleek niet mogelijk. De Noorderlingen hadden ook de optie om hem te kopen van de club uit Wales, maar hebben besloten dat niet te doen. Dat kondigt de club aan via de eigen kanalen. De 21-jarige Zweed heeft bij Swansea nog een verbintenis tot 2022.

FC Groningen wilde door met Asoro, maar licht optie toch niet

Asoro speelde afgelopen seizoen zeventien duels voor Groningen, waarin hij drie keer scoorde. Met name als onderdeel van het spitsenkoppel Kaj Sierhuis/Asoro rendeerde hij prima. Vreemd was het dan ook niet geweest als Groningen zijn optie tot koop had gelicht, maar de club ziet daar dus toch van af. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom. "Joel heeft afgelopen seizoen meerdere malen laten zien specifieke kwaliteiten te bezitten en blijft een interessante speler", vertelt hij.

"We moeten echter nu een beslissing nemen of we de koopoptie willen lichten en hebben de keuze gemaakt dit niet te doen. We wilden hem graag nog een extra jaar huren, maar dat bleek op dit moment geen optie. We willen Joel hartelijk danken voor de bijdrage die hij heeft geleverd in het afgelopen seizoen en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan."

Eerder speelde Asoro voor Sunderland, dat hem in 2018 naar Swansea liet gaan.

Eredivisie

gerelateerd