NEC neemt talentvolle buitenspeler Tavsan over van Sparta

15 juni 2020, 16:01

Elayis Tavsan is komend seizoen te bewonderen in de Eerste Divisie. De negentienjarige aanvaller wordt door NEC overgenomen van Sparta Rotterdam. Hij tekent in Nijmegen voor drie seizoenen, met een optie op een extra jaar. Afgelopen seizoen speelde de Nederlands jeugdinternational op huurbasis voor Telstar.

De Rotterdammer is een groot talent en maakte onderdeel uit van Oranje O-17 dat in 2018 Europees kampioen werd. Voor Telstar scoorde hij afgelopen seizoen zeven keer in de Eerste Divisie en gaf hij ook drie assists. Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC is dan ook verguld met zijn komst. "We zijn ontzettend blij dat we Elayis aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij is een speler met veel potentie en heeft zich vorig seizoen, bij Telstar onder Andries Jonker, enorm ontwikkeld. Elayis heeft een uitstekende techniek, snelheid, passeeractie en scorend vermogen. Dat zijn zeer belangrijke aspecten voor aanvallers. We wensen Elayis veel succes bij onze mooie club."

Of NEC met de komst van de jonge aanvaller alvast voorsorteert op een vertrek van de begeerde Anthony Musaba, die in de belangstelling staat van AS Monaco, is niet duidelijk. Tavsan zelf is ook blij dat deal rondgekomen is. "Ik ben ontzettend blij om hier te zijn. De afgelopen tijd voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière. Toen NEC zich meldde en we verschillende gesprekken voerden, wilde ik de stap naar deze mooie club graag maken. Deze club heeft een rijke historie met een fanatieke achterban."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen