Fledderus over Diemers-soap: "Voor mij is een woord een woord"

15 juni 2020, 17:04   Bijgewerkt: 16 juni 2020, 18:12

Het heeft er alle schijn van dat Mark Diemers ondanks een mondelinge overeenkomst met FC Groningen aan de slag gaat bij Feyenoord. Het Dagblad van het Noorden kwam maandag met het nieuws dat de 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard zijn keuze heeft gemaakt en binnenkort een contract tekent in De Kuip. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van de Groningers, kan dat nieuws niet bevestigen. Wel krijgt hij mee dat het er allemaal niet goed uitziet voor zijn club. 

"Uiteraard heb ik contact gezocht met het kamp-Diemers. Afgelopen vrijdag hebben we nog met elkaar gezeten. Ze waren heel duidelijk: ze hadden tijd nodig om na te denken. Ongetwijfeld zal de media goed ingevoerd en ingelicht zijn, maar wij kunnen niet op dit soort geruchten ingaan. Ik wacht op een melding vanuit het kamp-Diemers", begint Fledderus bij DVHN Live.

"Het is natuurlijk een heel vervelende situatie geworden. Een situatie die alleen maar verliezers kent. Over Diemers is deze week veel gezegd en geschreven. Ook over ons, dat we misschien sneller hadden moeten handelen. Die situatie wil ik nog wel een keer uitleggen. Ik had al veel langer contact met de zaakwaarnemer van Diemers. Maar het was steeds: er zijn grotere en andere clubs, Groningen is op dit moment niet een club in de categorie waarin Diemers het zoekt. Ten tijde van corona veranderde de situatie. Heel veel clubs haakten af. Hij was bij veel clubs op bezoek geweest. Toen hebben we heel snel geschakeld", gaat hij verder.

"Uiteindelijk hebben we een akkoord gesloten met Diemers en zijn zaakwaarnemer. Dat was ook niet makkelijk, daarin moesten we ook ver gaan. Die jongen ligt goed in de markt, dat zie je nu ook weer. Wil je zo'n speler naar FC Groningen halen, dan moet je soms water bij de wijn doen. Dat lukte uiteindelijk. We kregen het jawoord van zowel zijn zaakwaarnemer als Fortuna Sittard. Op dat moment kregen we te horen: bij Fortuna heeft Mark recht op een een doorverkooppercentage, daar ligt nog wel even een probleem. In onze ogen hadden we maximaal geïnvesteerd: salaris, overeenkomst met Fortuna. Voor ons gevoel was het iets wat Fortuna en Diemers op moesten lossen. Uiteindelijk hadden we achteraf gezien daar sneller moeten toegeven, maar dat wil je niet. Dat is ook onderhandelen. Je kunt niet aan de voorkant alles weggeven, want dan heeft FC Groningen ook een probleem. Dus je balanceert altijd op een randje."

"Uiteindelijk hebben zij dit gebruikt, ondanks het jawoord aan ons, om nog met Feyenoord te kunnen praten. Je moet je afvragen of je dat wilt. Voor mij is een woord een woord. Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen", aldus Fledderus, die nog niet wil gaan op eventuele juridische stappen als Diemers ervoor kiest om een contract bij Feyenoord te tekenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen