Bosz hekelt: "Ik weet niet wie dit programma heeft gemaakt"

16 juni 2020, 17:15

Peter Bosz is niet te spreken over het gemaakte programma van de Bundesliga na de coronahervatting. De oefenmeester van Bayer Leverkusen ziet het speelschema als een belangrijke reden voor de mindere fase, met vier punten uit de laatste vier Bundesliga-wedstrijden. "Wij zijn het enige team in de Bundesliga dat na de coronastop vijf keer moet spelen na slechts twee dagen rust."

Dat vertelde Bosz tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met 1. FC Köln. "Ik weet niet wie dit programma heeft gemaakt, maar vermoedelijk niemand van Leverkusen", zei Bosz met enig gevoel voor understatement. "Bayern heeft het drie keer, andere teams maximaal twee keer. Wij hebben er vijf (!) keer last van. Maar het is niet anders, we zullen het ermee moeten doen", aldus Bosz.

Dat het met 1. FC Köln een ploeg treft die na de coronastop geen officieel duel meer won, zegt Bosz weinig. Want met Schalke 04 was dat afgelopen weekend ook het geval en ook toen werd er niet gewonnen. "Het hangt vooral van ons af. We moeten beter spelen dan tegen Schalke. We moeten absoluut de wedstrijd winnen om de vierde plaats in eigen handen te houden. Als we ons niveau halen, zal Köln niet van ons winnen, zelfs niet als ze goed spelen", aldus Bosz.

Borussia Mönchengladbach is de directe concurrent om het vierde Champions League-ticket. Bosz heeft goede hoop, maar erkent dat zijn elftal geen absolute meer was. "Maar ik ben nog steeds vol vertrouwen. We hebben hele goede spelers en we hebben laten zien dat we een heel goed team hebben."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen