'FC Twente vindt in Jans (61) gewenste Nederlandse hoofdtrainer'

16 juni 2020, 18:02   Bijgewerkt: 16 juni 2020, 18:18

FC Twente gaat Ron Jans (61) spoedig aanstellen als nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen. Hij wordt in Enschede de opvolger van Gonzalo García, die na één jaar alweer moest vertrekken. Eerder werden ook Alexander Zorniger en Dick Lukkien gelinkt aan de Eredivisionist, maar de keuze valt definitief op Jans, die na zijn vertrek bij FC Cincinnati zonder club zit. Het zou gaan om een tweejarig contract. 

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De komst van Jans wordt bovendien door diverse andere bronnen rondom de club gemeld, waardoor de officiële aankondiging nog een slechts kwestie van tijd is. Daarmee zijn de technische posities bij de Tukkers voor komend seizoen ingevuld: dat was de missie van algemeen directeur Paul van der Kraan, die brak met trainer García en technisch directeur Ted van Leeuwen. De volgende stap is het invullen van de eerste selectie, die deze zomer bijna volledig leegstroomt. De huidige selectie voor komend seizoen bestaat uit vier doelmannen, twee verdedigers, vijf middenvelders en één aanvaller.

 

De Duitser Zorniger kreeg recentelijk een aanbieding, maar haakte af na uitspraken van de nieuwe technisch directeur Jan Streuer, dat hij de voorkeur had voor een Nederlander. Aan dat profielplaatje voldoet Jans in elk geval en het is dan ook niet gek dat Jans uit zijn koker komt. Eerder was Jans werkzaam bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en dus FC Cincinnati. FC Emmen's Dick Lukkien hield de boot vooralsnog zelf af.

Lees ookFlinke puzzel voor FC Twente's technisch directeur Streuer

Volgens TC/Tubantia zijn beide partijen het vrijwel eens, maar is er nog geen witte rook. De bevestiging vanuit Enschede zal derhalve vermoedelijk dinsdag niet meer volgen. Toch lijkt zijn komst nog slechts een kwestie van tijd. Donderdag staat naar verluidt de perspersentatie gepland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen