Huntelaar overwoog opties Heerenveen en De Graafschap

16 juni 2020, 19:33

Klaas-Jan Huntelaar heeft overwogen om deze zomer over te stappen naar een andere club, maar kwam eigenlijk al vrij snel tot de conclusie dat hij het liefst bij Ajax zou blijven. Hoewel hij concreet werd gelinkt aan sc Hereenveen, was een overgang nooit echt dichtbij. "Het is leuk en ik heb over alles nagedacht, maar ik wist al snel wat ik wilde", doelde hij op zijn nieuwe contract in Amsterdam.

Dat vertelt hij op het clubkanaal van de Amsterdammers. "Ja, je krijgt er wel wat van mij", zei hij over de interesse van sc Heerenveen én De Graafschap. "Dat zijn mooie clubs bij wie ik een verleden heb en waar ik ook wat mee heb, maar voor mij was het eigenlijk wel snel duidelijk." Huntelaar wilde bijtekenen in Amsterdam en deed dat gisteren (donderdag) met een jaar.

De opties Heerenveen en Doetinchem gingen dus even door zijn hoofd, net als stoppen. "Maar dan denk je ook na over waarom je begonnen met voetbal. Het plezier en enthousiasme en het met elkaar bereiken van iets, dat heb ik nog steeds en wil ik zolang mogelijk blijven doen. Ik denk nog van waarde te kunnen zijn, ook al wordt het een gek jaar. Zeker als je zonder publiek gaat spelen." 

Lees ook: Huntelaar stelt Ajax-afscheid uit en verlengt aflopend contract

De aanvaller keerde in 2017 terug op het oude nest. Ondanks dat hij niet als basiskracht werd aangetrokken, speelde Huntelaar de voorbije jaren veel wedstrijden voor Ajax. Het scoren bleek hij niet verleerd. In de Eredivisie maakte The Hunter de voorbije drie jaren 38 doelpunten in 74 wedstrijden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen