De Jong-loos Barça blijft foutloos na coronastop: 2-0

16 juni 2020, 23:57   Bijgewerkt: 17 juni 2020, 10:41

FC Barcelona blijft voorlopig stevig aan kop van de Primera Division. De Catalanen wonnen namelijk tegen Leganés ook de tweede wedstrijd na de coronastop. Net als tegen Real Mallorca was het niet heel overtuigend, maar hield het wel de nul, scoorde Lionel Messi en kwam de zege eigenlijk nooit in gevaar (2-0). Wat wel anders was, was de inbreng van Frenkie de Jong: hij bleef negentig minuten op de bank.

Vermoedelijk was de reservebeurt van De Jong overigens volledig uit voorzorg, aangezien hij tegen Mallorca op eigen voorspraak voortijdig werd gewisseld met een lichte spierblessure. De Nederlander begon op de bank en zou daar negentig minuten blijven zitten, ook omdat zijn inbreng uiteindelijk niet nodig was. Toch zag het er daar eerst niet naar uit, want in het lege Camp Nou hadden de Catalanen – [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368636/frenkie-niet-in-de-barca-basis-concurrenten-de-ligt-weer-fit/,_blank,die met vijf andere spelers speelden ten opzichte van afgelopen weekend] - het opvallend lastig met de nummer negentien van La Liga. Clément Lenglet moest al snel een bal van de lijn halen en niet veel later raakte Miguel Guerrero het aluminium.

FC Barcelona ontsnapte zo aan een vroege achterstand en kwamen met enig fortuin vlak voor de pauze zelfs op voorsprong. Het was de zeventienjarige Ansu Fati die de ban brak met een fraaie treffer in de verre hoek en zodoende zocht Quique Setién toch nog met een goed gevoel de kleedkamers op. De oefenmeester wisselde ondanks de voorsprong tien minuten in de tweede helft wel en bracht Luis Suárez en Nelson Semedo in.

In het absolute restant van het duel vielen er vooral talloze gele kaarten en werd Leganés-Javier Aguirre vanwege kritiek naar de tribune gestuurd, maar de zege van de thuisclub kwam niet meer in gevaar. Daardoor neemt FC Barcelona met een voorsprong van vijf punten voorlopig de koppositie royaal in in Spanje en kan het met zes (doel)punten en twee clean sheets na twee duels na de coronastop achterover leunen wat concurrent Real Madrid tegen Valencia gaat doen. Het weet echter ook dat het vrijdagavond zelf tegen Sevilla beter moet voetballen dan het tot dusver deed om koploper te blijven. Vermoedelijk is dan Frenkie de Jong wel weer gewoon van de partij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen