El Ghazi kilo's afgevallen: "Als een beest voor mezelf getraind"

17 juni 2020, 08:54

Anwar El Ghazi heeft de coronastop aangegrepen om nog fitter te worden dan hij al was. De aanvaller hervat vandaag (woensdag) met Aston Villa het seizoen van de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Sheffield United. In de afgelopen weken viel El Ghazi kilo's af. "Zonder spiermassa kwijt te raken`, zegt hij.

"Mijn vetpercentage was tussen de tien en elf procent, nu tussen de acht en negen", vertelt hij in De Telegraaf. "Ik heb als een beest voor mezelf getraind en nóg beter op mijn eten kunnen letten dan normaal gesproken tijdens het seizoen. Dan eet je veel koolhydraten en vraagt je lichaam om snelle suikers. Die heb ik nu overgeslagen. En de ramadan en de lockdown vielen ook nog eens samen, waardoor het afvallen verder werd versneld."

Topfit hoopt El Ghazi zijn steentje te kunnen bijdragen in de degradatiestrijd van Aston Villa. De club uit Birmingham staat twee punten onder de streep, maar is het duel met Sheffield een inhaalduel en kan Villa bij winst klimmen naar de 16ste plaats. Over zijn eigen optredens is de 25-jarige oud-Ajacied redelijk tevreden. "Met de nadruk op redelijk, want ik vind dat ik belangrijker moet worden. In 25 duels heb ik vier keer gescoord en vier assists geleverd. Dat is bij een club die zo laag staat niet heel slecht. Ik geef mezelf een zesje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen