Bergwijn had voorbeeld Memphis en Dumfries willen volgen

17 juni 2020, 11:47

Steven Bergwijn had ook in Nederland bij de protesten tegen racisme gestaan als hij geen verplichtingen in Engeland had gehad. De aanvaller van Tottenham Hotspur werkt met zijn club toe naar de hervatting van de Premier League en kon zodoende niet in actie komen tegen racisme, zoals Denzel Dumfries en Memphis Depay wel deden. "Als ik in Nederland was geweest, was ik net als Memphis en Denzel Dumfries ook naar demonstraties gegaan. Dat is belangrijk."

Dat vertelt de oud-PSV'er tegenover Voetbal International. Volgens Bergwijn vindt racisme ook elke dag in Nederland plaats en noemt als voorbeeld het incident rondom Ahmad Mendes Moreira van Excelsior, die bij FC Den Bosch te maken kreeg met racisme. "We hebben daar met de spelers van het Nederlands elftal in mijn ogen heel goed en mooi op gereageerd. Maar daarmee is het natuurlijk nog niet opgelost. Het is heel goed dat er nu in de hele wereld weer aandacht voor dit grote probleem is", aldus Bergwijn, die net als zijn medespelers en opponenten met de tekst 'Black Lives Matter' op de rug speelt bij de hervatting van de Engelse competitie.

"Dat is mooi. Nogmaals, ik ben vooral blij met de vele aandacht voor dit grote probleem. Mensen zijn het zat en staan massaal op", merkt hij. "Het is gewoon een kwestie van tijd voordat gelijke kansen er voor iedereen zijn en we steeds meer donkere mensen in het bedrijfsleven en in de sport in bestuurlijke functies zullen zien. Dat kan toch niet anders? Daarin is echt nog een wereld te winnen." Ook in Nederland kan het bijvoorbeeld in de bestuursfuncties bij de sportbonden nog een stuk beter, vindt Bergwijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen