'Utrecht-document' fake news, wel hoop in de Domstad op UEFA

17 juni 2020, 12:25

In Utrecht en omstreken ging woensdagochtend een bijzonder gerucht rond: de club uit de Domstad zou papieren van de UEFA hebben opgestuurd gekregen waaruit blijkt dat het alsnog Europa in mag. Die gelekte brief blijkt echter onjuist en is niet verschenen bij de Eredivisie-club.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Als het document klopt, zou FC Utrecht aan de haal gaan met het rechtstreekse ticket voor de Europa League, omdat het in de bekerfinale stond. De kans dat dát scenario werkelijkheid wordt, is bijzonder klein, aangezien ook Feyenoord in de eindstrijd stond. Desondanks heeft FC Utrecht wel hoop dat het alsnog een kans krijgt van de UEFA om ofwel de bekerfinale te spelen ofwel via de competitie een EL-plaats af te dwingen.

In de Eredivisie greep het doordat het een wedstrijd minder speelde naast de mogelijkheid van de vijfde plaats, waarmee Willem II aan de haal ging. De KNVB besloot om de Tilburgers Europa in te laten gaan, maar FC Utrecht ging meermaals in beroep tegen die keuze. In de Domstad is men nog altijd positief over de kansen bij de UEFA om tot een overeenkomst te komen.

Lees ookBekerfinale op Bonaire steeds serieuzer

De kans is het grootst dat de UEFA de aanbevelingen van de KNVB volgt, al is dat niet zeker en zou niet een rechtstreeks Europa League-ticket, maar bijvoorbeeld het spelen van de bekerfinale een stuk logischer zijn. Desondanks wordt de persconferentie van de UEFA woensdagmiddag ongetwijfeld met aandacht gevolgd in Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen