Sheffield baalt flink van niet werkende doellijntechnologie

17 juni 2020, 20:57   Bijgewerkt: 17 juni 2020, 23:13

Sheffield United heeft woensdagavond bij de herstart van de Premier League punten laten liggen tegen het Aston Villa van Anwar El Ghazi. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, maar er werd wel degelijk een doelpunt gemaakt op Villa Park. Omdat de doellijntechnologie in de eerste helft niet goed werkte, werd Sheffield United een zuiver doelpunt ontnomen.

De bezoekers dachten vlak voor rust op voorsprong te komen. Aston Villa-doelman Ørjan Nyland plukte een vrije trap uit de lucht en viel vervolgens zijn doel in. Daarbij nam hij de bal mee over de doellijn. Scheidsrechter Michael Oliver keek naar zijn horloge, waarop wordt aangegeven of de bal wel of niet de lijn heeft gepasseerd, en kende Sheffield United geen doelpunt toe. De VAR greep eveneens niet in. Tijdens de rust werd duidelijk dat het horloge van de arbiter in de eerste helft niet goed werkte.

Aston Villa had in de tweede helft de overhand, maar slaagde er niet in om wat aan de 0-0 stand te doen. Met de wetenschap van nu mag de club van Anwar El Ghazi echter niet klagen met het gelijkspel. Sheffield United klimt door de remise van de zevende naar de zesde plaats en is volop in race voor een Europees ticket. Aston Villa blijft steken op de negentiende plek, maar hijgt in de nek van de concurrentie.