Benfica boekt met hangen en wurgen zege tegen negental

18 juni 2020, 00:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benfica heeft woensdagavond de eerste zege sinds de coronastop geboekt. De Portugese club moest diep gaan om Rio Ave opzij te zetten. Door een laat doelpunt won Benfica met 1-2 van de subtopper, die de wedstrijd met negen man eindigde.

Benfica dreigde woensdag voor de derde wedstrijd op rij puntenverlies te lijden. Eerder speelde Benfica gelijk tegen Tondela (0-0) en Portimonense (2-2). FC Porto, de andere titelkandidaat, is daarentegen ook niet geweldig uit de coronapauze gekomen. Na woensdag staan Benfica en FC Porto met 64 punten samen bovenaan, terwijl ze qua doelsaldo ook weinig voor elkaar onder doen.

Rio Ave kwam woensdag halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Mehdi Taremi. In het laatste halfuur kantelde de wedstrijd. Eerst kreeg Rio Ave-middenvelder Almoatasembellah Ali zijn tweede gele kaart, daarna maakte Haris Seferovic de gelijkmaker. Nadat Nuno Santos van Rio Ave ook een rode kaart kreeg, scoorde Julian Weigl de winnende goal. Vlak daarvoor had de thuisploeg ook een derde rode kaart gekregen, maar die werd gegeven aan de al gewisselde Diogo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen