Mertens besloot tijdens lockdown om te blijven bij Napoli

18 juni 2020, 09:59

Dries Mertens heeft tijdens de lockdown in Italië besloten om alsnog bij te tekenen bij Napoli. De all-time topscorer van de club was hard op weg naar de uitgang en had een aflopend contract, maar tekende alsnog bij. "De lockdown was als een vakantie voor mij. Ik was zó gelukkig om gewoon in Napels te zijn. Toen heb ik besloten om mijn contract te verlengen."

Dat vertelde hij na de zege in de Coppa Italia tegenover Rai Sports. Dat het voelde als een vakantie, betekende overigens niet dat er niets gebeurde bij Napoli. "Alle spelers zijn in de stad gebleven. De trainers hebben fantastisch werk geleverd, daarom waren wij klaar voor deze wedstrijd. Dit is een overwinning van het team en de basis voor die zege werd gelegd tijdens de quarantaine-periode", aldus Mertens. 

De Belg had ook mooie woorden over voor coach Gennaro Gattuso. "We hebben meer geleerd vanuit achteruit op te bouwen. Dit 4-3-3-systeem is meer geschikt voor het voetbal dat we willen spelen", zei Mertens. "De manier waarop we hebben gewonnen, komt vooral de wil om te winnen, die we hebben laten zien."

Lees ookMertens komende jaren speler van Napoli

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen