WK-ticket ook via hernieuwde Nations League te verdienen

18 juni 2020, 13:28   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 13:33

De Nations League krijgt vanaf de volgende editie nog meer gewicht. Bij de eerste editie bood het enkel een uitweg naar alsnog een EK-ticket via de play-offs – die door het coronavirus overigens nog altijd gespeeld moeten worden. Maar in de komende editie wordt er zelfs mogelijk een WK-ticket verdeeld onder de landen die nog niet zijn geplaatst.

Dat heeft de UEFA bekend gemaakt. Twee ploegen uit de Nations League die zich niet hebben geplaatst voor het WK en ook geen ticket hebben voor de play-offs, waaraan alle nummers twee uit de reguliere kwalificatiegroepen meedoen, worden aan de play-offs toegevoegd. Zodoende spelen er tien nummers twee en twee Nations League-ploegen onderling tegen elkaar in tweede rondes: de halve finales en de finale. De winnaars verdienen een WK-ticket. Dat wil dus zeggen dat het ook kan zijn dat er uiteindelijk geen enkele ploeg via de Nations League naar het WK in Qatar gaat. 

Lees ook: Nations League op de schop: Duitsers degraderen niet

De verwachting was al dat de Nations League een rol zou gaan spelen in de WK-kwalificatie, maar is inmiddels bevestigd door de UEFA. Zodoende staat er ook voor de toch al enigszins hernieuwde Nations League nog genoeg op het spel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen