Kane weer fit en krijgt direct een basisplaats tegen United

18 juni 2020, 15:00

Harry Kane zal vrijdagavond direct in de basis staan bij Tottenham Hotspur in eigen huis Manchester United. De spits zou zich richten op het EK 2020 met Engeland na een zware hamstringblessure, maar door de coronacrisis komt hij toch nog in actie namens de Spurs dit seizoen. Bij de hervatting wordt hem zelfs direct een basisplaats beloofd.

Dat deed José Mourinho tijdens de persconferentie voorafgaand aan de hervatting. "Harry traint buitengewoon goed, ik kan je geen reden vertellen waarom hij morgen niet zou starten", aldus de Portugees, die nog niet weet hoelang de aanvaller kan spelen. "Misschien kan hij negentig minuten aan, misschien een uur. De wedstrijd zal dat ons leren. Of hij in topvorm is, weet ik ook niet. Hij heeft ongeveer zes maanden geen voetbalwedstrijd gespeeld."

Lees ook: Kane misschien nog in actie dit seizoen: "Ik voel me fit"

Steven Bergwijn kampte eveneens met een blessure, maar is vermoedelijk ook gewoon inzetbaar, al werd hem op voorhand geen basisplaats beloofd. De PSV'er zei tegenover Sky Sports uit te kijken naar het samenspelen met Kane. "Ik kan niet wachten om met hem te spelen, hij is een geweldige spits. Hij scoort zo makkelijk, geweldig om te zien", loofde de buitenspeler, dien het 'een ramp' zou vinden als de Spurs Europees voetbal misloopt.

Heung-Min Son en Moussa Sissoko zullen wel in de basis staan tegen United. Verder zei Mourinho dat Giovani Lo Celso vermoedelijk nog niet inzetbaar is, hij zou moeite hebben gehad met de quarantainetijd en moet worden opgetraind. Morgen (vrijdag) krijgt hij nog wel een test om te kijken of hij een klein deel inzetbaar is. Dele Alli ontbreekt in elk geval, hij werd vanwege een coronavideo geschorst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen