AZ zonder afmelding afwezig tijdens ledenvergadering in Zeist

18 juni 2020, 19:07   Bijgewerkt: 18 juni 2020, 23:21

AZ schitterde donderdag in afwezigheid tijdens de algemene ledenvergadering van de KNVB. Ook TOP Oss en MVV waren niet aanwezig in Zeist. AZ had zich ook niet afgemeld. Het moment van de absentie is opvallend, omdat de Alkmaarders via de UEFA de eerste plaats van Ajax probeerden te bemachtigen. AZ is ook een van de roergangers van het solidariteitsfonds.

In een verklaring heeft AZ laten weten dat directeur Robert Eenhoorn niet aanwezig kon zijn, meldt de NOS. Meerdere collega's van Eenhoorn zeggen tegen de omroep dat het 'hoogst ongebruikelijk is' is om verstek te laten gaan tijdens een ledenvergadering. Andere clubs werden vertegenwoordigd door hun directeur of een andere directielid. Directeur betaald voetbal Eric Gudde tast ook in het duister. "Ik heb geen idee."

Lees ook: FC Utrecht legt zich neer bij geannuleerde finale

Via Quote kwam vorige maand naar buiten dat AZ probeerde de eerste plek van Ajax op te eisen. De UEFA verwees de Alkmaarders door naar de KNVB, maar daar ving AZ bot. De Europese bond bekijkt vlak voor 3 augustus (deadline inschrijving Europese toernooien) nog eens naar het protest van AZ. De kans is zeer waarschijnlijk dat dit verder niets oplevert, want de UEFA heeft ook aangegeven dat de KNVB zich heeft gehouden aan de richtlijnen. Tot dusver heeft AZ hun beweegredenen ook nooit verder toegelicht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen