Bielefeld na elf jaar als kampioen terug in Bundesliga

18 juni 2020, 22:55

Als kampioen keert Arminia Bielefeld terug naar de Bundesliga. Na een zege op Darmstad 98 (1-0) kon donderdagavond een voorzichtig titelfeestje losbarsten. Midweeks wist de ploeg van Uwe Neuhaus (foto) zich al verzekerd van promotie. Met nog twee wedstrijden op het programma strijden VfB Stuttgart, Hamburger SV en FC Heidenheim om het tweede ticket voor rechtstreekse promotie.

Elf jaar geleden speelde Bielefeld voor de laatste keer in de Bundesliga. In die periode die daarna volgde kwam Bielefeld tot twee keer toe terecht in de 3. Liga. De afgelopen vijf seizoenen speelde Bielefeld weer op het tweede niveau, maar was het in de eerste jaren vooral een laag vlieger. Vorig seizoen eindigde Bielefeld als vierde en bleek dat geen incident te zijn.

Al voor de coronastop stevende de club af op in elk geval promotie. Bielefeld kon zich zelfs vier gelijke spelen veroorloven. Sinds de hervatting werd, inclusief vanavond, slechts twee keer gewonnen. De zege op Darmstadt dankte Bielefeld aan Manuel Prietl. Omdat de achtervolgers ook veel morsten, is de terugkeer de laatste weken nooit echt in gevaar gekomen.

De strijd om plek twee blijft bloedstollend spannend. Stuttgart heeft de beste papieren, maar heeft ook slechts een puntje meer dan HSV. Met drie punten achterstand doet ook Heidenheim nog mee. De nummer drie speelt een promotiewedstrijd tegen de nummer zestien van de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen