Groningen en Matusiwa praten het uit, geen zaak tegen Diemers

19 juni 2020, 07:42   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 07:51

Azor Matusiwa is voorlopig over de ergste boosheid heen. De middenvelder van FC Groningen was vorige week nog ziedend toen zijn werkgever besloot om hem niet naar een Franse club te laten gaan, maar inmiddels is de kou na een goed gesprek tussen beide partijen uit de lucht. Verder gaan de noordelingen geen rechtszaak aan tegen Mark Diemers.

Dat vertelt Mark-Jan Fledderus tegenover het Dagblad van het Noorden. "Azor heeft iets in zijn hoofd, denkt de stap te kunnen maken. Dan is het ook wel enigszins te begrijpen dat hij er zo in zit", aldus Fledderus over de voetballer die stevige woorden in de mond nam. Zo zei hij dat er 'iets moest gebeuren' en dat de technisch directeur zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden. "We hebben het goed met elkaar kunnen bespreken. Wat ons betreft zijn er verder geen issues."

Want geweigerd om te trainen heeft Matusiwa, zoals de berichtgeving was, niet. "En volgens de trainer heeft hij ook nog eens prima werk geleverd. Daarna verliep ook het gesprek in goede sfeer, al hoef je het niet altijd met elkaar eens te zijn", aldus Fledderus, die er alles aan doet om de middenvelder te behouden voor FC Groningen.

Lees ookMatusiwa boos op FC Groningen: "Op deze manier wil ik niet door"

Matusiwa werd opgeleid door Ajax, dat hem vorig seizoen verhuurde aan De Graafschap. Vervolgens nam FC Groningen hem permanent over van de Amsterdammers. Dit seizoen viel hij even buiten de basis van Danny Buijs, maar verder had hij een vaste basisplaats bij FC Groningen. Ook werd hij al een keer opgeroepen in de selectie van Jong Oranje, maar tot een debuut kwam het daarin nog niet.

Diemers-soap

Verder heeft FC Groningen besloten om geen stappen te ondernemen tegen Mark Diemers. De middenvelder brak een mondeling akkoord om alsnog naar Feyenoord te gaan, waar hij op korte termijn gepresenteerd gaat worden. Volgens Fledderus kost een rechtszaak vooral negatieve energie.

"Diemers heeft zijn keuze gemaakt. Wij willen een goede verliezer zijn, hoe vervelend het ook is, want we balen er natuurlijk wel van", aldus Fledderus. "Maar we willen er verder geen probleem meer van maken. De strijd is gestreden. Soms moet je ook gewoon je verlies nemen. We hebben Diemers gefeliciteerd. Met opgeheven hoofd gaan we verder, op zoek naar de volgende target."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen