Brands: "Bij Feyenoord en PSV zit niet veel rek in begroting"

19 juni 2020, 08:10

Marcel Brands denkt dat het goed is als Nederlandse clubs in zee zouden gaan met een investeerder. Volgens de technisch directeur van Everton is dat de enige manier om nog echt door te groeien. "Je kunt nog 10 miljoen euro groeien in commercie, een paar miljoen omhoog met tv-geld, maar dan houdt het op."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Feyenoord is momenteel bijvoorbeeld bezig met Amerikaanse investeerders en dat hoeft helemaal geen slechte zaak te zijn. "Nederland heeft een paar investeerders gekend die niet het beste voorbeeld waren", weet Brands, die doelt op soaps bij onder andere Roda JC en ADO Den Haag.

In de Premier League is het hebben van een suikeroom of rijke oliemagnaat veel gebruikelijker. "Bij Feyenoord en PSV zit niet veel rek meer in de begroting", weet Brands, die in zijn tijd ook in Eindhoven de komst van een investeerder besprak. "De kans is groot dat er sprake zou zijn van eigenaarschap. Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op. Doe je dat niet, dan wordt het steeds moeilijker. Als een eigenaar continuïteit wil en iets wil opbouwen, kan en mag je ze met open armen ontvangen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen