"Zal mij niets verbazen als hij Fortuna naar de top-5 krijgt"

19 juni 2020, 08:32

Als Acun Ilicali inderdaad in Fortuna Sittard stapt, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. In elk geval bij Mehmet Demircan, sportjournalist in Turkije met een Nederlandse achtergrond. "Het zal mij niets verbazen als hij Fortuna richting de top-5 van Nederland krijgt."

Dat vertelt Demircan tegenover De Telegraaf over Ilicali. "Een paar weken geleden vertelde hij live op tv zijn geld eindelijk eens te willen beleggen in een Europese voetbalclub", aldus Demircan, die merkte dat het groot nieuws was in Turkije. In dat land staat Ilicali volgens Demircan niet alleen te boek als heel erg rijk en succesvol, maar ook nog eens hoog op de lijst van de meest betrouwbare mensen.

"Fortuna is voor hem geen avontuurtje, hij zal er grote plannen mee hebben en er groei in zien. Hij is een zakenman, belegt niet zomaar zijn geld. En hij is hélemaal voetbalgek, een groot Fenerbahçe-fan. Heeft die club grote financiële problemen, dan organiseert hij een benefietavond met vermogende mensen op zijn eigen tv-kanaal", weet Demircan. "Hij zal van Fortuna een grote club willen maken."

Lees ook: Gün verwacht dat investeerder Ilicali 35% van de aandelen neemt

Ilicali is een presentator van onder andere de Turkse versie van Expeditie Robinson en heeft meerdere tv-zenders in handen. Daarom wordt hij ook wel de John de Mol van Turkije genoemd. Hij beschikt over een enorm vermogen en heeft een goede relatie met Recep Erdogan, de president van Turkije. Ilicali brak recent tevens nog een record op Instagram: meer dan drie miljoen mensen keken naar het programma 'Survivor 2020' via de livestream op Instagram. Nog nooit ter wereld gebeurde dat zo massaal. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen