Benzema in fraai rijtje, complimenten van Zidane

19 juni 2020, 10:01

Karim Benzema verbaasde donderdagavond vriend, vijand en zijn eigen trainer Zinedine Zidane met een bijzonder fraaie treffer tegen Valencia. Omdat de aanvaller eerder in het duel ook al had gescoord, heeft hij zich in een bijzonder fraai rijtje geschoten. De Fransman (32) behoort nu tot de vijf topscorers aller tijden van De Koninklijke. "Dat had ik nooit verwacht", reageerde hij na duel.

Alleen Santillana (290), Alfredi Di Stéfano (308), Raúl (323) en Cristiano Ronaldo (451) scoorden vaker dan de Franse spits, die zijn 242ste en 243ste treffer achter Jasper Cillessen schoot tegen Valencia. Zijn tweede goal was op heerlijke wijze en zorgde daarbij ook voor verbazing bij Zidane (zie onder).

De coach had na het duel dan ook mooie woorden over voor zijn landgenoot. "Het was een geweldige treffer", loofde Zidane. "Het is niet gemakkelijk om een bal zo met je linkervoet aan te nemen zonder dat die de grond raakt. Het was een technisch heel moeilijke goal. Karim is onze spits, dan moet je scoren bij Real Madrid. Maar hij doet veel meer dan dat. Als hij dan ook nog scoort, zijn we allemaal tevreden."

Zidane was ook blij met de terugkeer van Marco Asensio, die na lang blessureleed speelde en op het scoreformulier kwam. "We zijn blij dat Marco weer terug op het veld is, vooral omdat hij elf maanden moest revalideren. Dat hij met zijn eerste balcontact ook nog een geweldig doelpunt maakte, is prachtig. Hij heeft veel kwaliteit om dat soort dingen te doen."

Reacties

Sjoerd Raijmann
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sterk van Benzema! Past precies in het rijtje thuis

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen