Transferweekje: Feyenoord, en Arda Turan naar Fortuna?

20 juni 2020, 15:50

Hoewel de seizoenen hier en daar volop bezig zijn met de hervatting, nadert ook het openen van de transferwindow in reguliere vorm. Contracten lopen af en de transfergeruchten nemen toe, ondanks de financiële onzekerheid. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Hand Schmidt zichtbaar bij PSV

De hand van Roger Schmidt wordt steeds zichtbaarder bij PSV, ondanks dat hij officieel nog niet eens begonnen is in Eindhoven. De oefenmeester gaf aan dat hij graag twee à drie versterkingen meeneemt uit zijn eigen netwerk, waardoor volgens The Guardian Min-Jae Kim op de scoutingslijstjes terecht is gekomen. Vooralsnog lijkt '[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368713/psv-heeft-oogje-op-verdediger-kim-oude-bekende-van-schmidt/,_blank,Het Monster]' onbetaalbaar, maar een hereniging met Schmidt kan ook in zijn voordeel werken. Verder is de technische staf met Lars Kornetka en Benjamin Kügel ingevuld voor komend seizoen - ook met Duitsers. Niet alles zal veranderen, want ook onder de Duitse coach [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/368651/psv-en-anderlecht-denken-aan-nieuwe-deal-luckassen/,_blank,lijkt er geen plaats voor Derrick Luckassen]. Daarom hoopt PSV volgens Het Nieuwsblad een deal met Anderlecht te sluiten over de multi-inzetbare voetballer. Wordt dat geld gebruikt voor een aankoop uit het straatje van Schmidt? Het heeft er alle schijn van.

{image[341195][right-half][]}Feyenoord

Feyenoord heeft met Mark Diemers de eerste zomeraanwinst binnen, maar is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Frank Arnesen zoekt verder naar een linksbuiten en extra middenvelder. Een keeper en rechter centrale verdediger behoren ook tot de mogelijkheden. Al langere tijd is duidelijk dat Feyenoord Eric Botteghin en Leroy Fer graag in De Kuip behoudt. Volgens Feyenoord Transfermarkt willen beide partijen met elkaar door, maar vormt de lengte van een nieuw contract een struikelblok. Fer ambieert een driejarige verbintenis, Feyenoord zou slechts voor één seizoen willen verlengen. Daarentegen lijken de onderhandelingen met Orkun Kökcü tot een goed einde te worden gebracht. Voetbal International verwacht dat speler en club eruit komen met elkaar en Kökcü Feyenoord trouw blijft.

Turan genoemd Fortuna

Het is een gerucht waar zelfs The Daily Mail vraagtekens bij zou zetten, maar vanuit het Turkse Sport Undibi kwam deze week serieus het bericht naar buiten dat Fortuna Sittard geïnteresseerd zou zijn in de diensten van, jawel, Arda Turan. De oud-speler van FC Barcelona en Atlético Madrid staat formeel nog onder contract in Catalonië, maar is daar persona non grata. Mediatycoon Acun Ilicali wil mogelijk investeren bij de Limburgse club en onderhoudt goede connecties met Turan. Eén en één = twee, maar of het bizarre gerucht heel betrouwbaar is? Mehmet Demircan, sportjournalist in Turkije met een Nederlandse achtergrond ziet Ilicali de club wel naar de top brengen en daarbij zou de honderdvoudig international van Turkije natuurlijk wel kunnen helpen…

{image[337165][right-half][]}Rechtsbacks voor Bayern en Dortmund

Zowel voor Bayern München als Borussia Dortmund heeft de komst van een rechtsback prioriteit. Dortmund is in die zoektocht alvast geslaagd. Thomas Meunier komt over van Paris Saint-Germain en wordt aan het einde van deze maand gepresenteerd als opvolger van Achraf Hakimi, weet BILD. Opvallend genoeg valt de naam van Hakimi - twee seizoenen door Real Madrid verhuurd aan Borussia - ook in München. De Madrileense sportkranten AS en Marca beweren dat Bayern wel interesse heeft om Hakimi over te nemen van Real Madrid. Maar volgens BILD richt Bayern zich voornamelijk op de komst van Sergiño Dest. Het liefst sluit de kersvers kampioen een huurdeal met Ajax, maar de Amsterdammers en ook Dest zijn geen voorstander en hebben een voorkeur voor een definitieve transfer. Dest zelf wil, zo meldt Sky, het liefst naar Bayern en niet naar PSG of FC Barcelona. 

Spelers maken seizoen niet af

Chelsea kondigde donderdag de komst van Timo Werner aan. De 24-jarige aanvaller komt over van RB Leipzig en sluit in juli aan bij zijn nieuwe teamgenoten. Het seizoen zit er dan echter nog niet op voor de Duitse club, die in augustus nog in de Champions League speelt. Omdat Werner niet het risico wel nemen met een blessure aan te komen bij zijn nieuwe club, vertrekt hij binnenkort al naar Engeland. Pedro, die bij de Londense club over een aflopend contract beschikt, wil juist géén wedstrijden meer spelen voor Chelsea. Hij heeft naar verluidt een akkoord gesloten met AS Roma en wil eveneens geen risico op een blessure lopen. Volgen de komende weken meer spelers?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen