Slot legt UEFA-verzoek van AZ uit en hoopt nog op CL-ticket

19 juni 2020, 13:42   Bijgewerkt: 19 juni 2020, 15:23

AZ-trainer Arne Slot kan zich vinden in de actie van zijn club om naar de UEFA te stappen om het rechtstreekse Champions League-ticket te claimen. De oefenmeester van de Alkmaarders is realistisch, maar heeft wel zijn eigen kijk op de gang van zaken. "Het is vooral gegaan over de manier waarop het is gegaan, maar niet zozeer over de inhoud waar wij voor pleiten."

Dat vertelt hij tegenover FOX Sports. "Er is geprobeerd om met de KNVB in contact te komen hierover, maar dat is niet gelukt", legt Slot de stap van AZ uit om rechstreeks naar de UEFA te gaan. De coach was daarbij niet betrokken, maar werd wel op de hoogte gehouden. Hij snapt het standpunt van de club. "De KNVB heeft gezegd: we kijken dit seizoen niet naar de reglementen. Die voorzien niet in het feit dat er slechts 25 of 26 duels zijn gespeeld", aldus Slot.

"Daarom zijn Cambuur en De Graafschap niet gepromoveerd. Maar de UEFA wil de Champions League-tickets wel verdeeld hebben, het liefst op sportieve gronden. Dan is het gek dat de KNVB dan wél naar het reglement wijst: doelsaldo boven onderling resultaat. Hadden ze dat gezegd omdat ze het een betere sportieve grond vonden, was het makkelijker te accepteren", denkt Slot, die het dan overigens nog steeds oneens was geweest met de keuze van de KNVB.

"Als je hoort dat in Frankrijk bij exact dezelfde situatie is gekozen voor onderling resultaat boven doelsaldo en je schrijft je in voor hetzelfde toernooi, dan is het toch niet zo gek dat je vragen hebt?", stelt de trainer van AZ. "En als de KNVB dan niet reageert, dan richt je je tot de UEFA." Dat er veel commotie is geweest over de beslissing, snapt hij echter ook. Dit is echter zijn lezing. "En het is niet uitgesloten dat morgen iedereen roept dat ik complete onzin heb gesproken."

Lees ook: 'AZ wacht op uitsluitsel UEFA

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen