"Komst Amerikaanse investeerders niet zo concreet als het lijkt"

19 juni 2020, 14:31

De komst van Amerikaanse investeerders bij Feyenoord is nog veel onzekerder dan tot dusver werd gedacht. Afgelopen week kwam naar buiten dat er drie partijen in de rij stonden om te investeren in de Rotterdamse club, maar de kans dat de club over een paar maanden al helemaal in Amerikaanse handen is, is bijzonder klein.

De verwachtingen hoeven volgens Feyenoord-watcher Dennis van Eersel voorlopig nog niet zo hoog te liggen, zo vertelt hij tegenover [a,https://www.rijnmond.nl/nieuws/196524/FC-Rijnmond-Komst-investeerders-Feyenoord-nog-niet-zo-concreet-als-het-lijkt,_blank,RTV Rijnmond]. "Natuurlijk staat Feyenoord te koop. Dat is al jarenlang zo. Mits er een bedrag op tafel komt dat dermate hoog is dat Feyenoord het niet kan weigeren. Maar geldt dat niet voor bijna alle Nederlandse clubs?", vraagt hij zich hardop af.

Lees ook: Brands: "Bij Feyenoord en PSV zit niet veel rek in begroting"

Het idee van de Amerikaanse investeerders komt uit de koker van Toon van Bodegom, die in korte tijd heel machtig is geworden binnen Feyenoord. Ook is de noodzaak hoog voor Feyenoord om investeerders te strikken. "Die noodzaak wordt wel gevoeld, maar het is nog niet zo concreet als het soms lijkt en wordt gebracht", aldus de Feyenoord-watcher, die ook weet dat de Amerikaanse zakenlieden vooral geld willen verdienen aan de club.

"Feyenoord wordt gezien als een club met veel onbenut (financieel) potentieel. Met zo'n achterban en naam. Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat er niet het optimale rendement uit wordt gehaald. Zowel op het veld als ook daarbuiten in de financiële kansen de laatste jaren", aldus Van Eersel. "Bij Feyenoord valt er echt wel iets te halen." De stap naar de Champions League zou voor veel meer inkomsten kunnen zorgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen